Livestream-event en online waarnemen Geminiden 2020

Ieder jaar is er in december een van de grootste jaarlijkse meteorenzwermen aan de hemel te zien. Het maximum van deze meteorenzwerm vindt dit jaar plaats in de nacht van 13-14 december 2020.

De Werkgroep Meteoren en het Anton Pannekoek Instituut organiseren op zondagavond 13 december 2020 een livestream-event en online waarnemen van de Geminiden. Ondanks dat de weersvoorspellingen op 13-14 december niet heel gunstig zijn gaat het evenement wel gewoon door.

Youtube livestream (start 21:00)

De avond start met een online Youtube livestream-event op youtube. Het event start om 21.00 uur. Er zijn onder andere live-beelden vanaf het dak van het instituut. Bij slecht weer gebruikt de organisatie beelden van radiotelescopen. Sterrenkundehoogleraar en radioastronoom Ralph Wijers (UvA) en meteorenexpert Felix Bettonvil (Universiteit Leiden en Werkgroep Meteoren van de KNVWS) geven uitleg.

Virtueel meteorenkijken (start 23:00)

Na de Youtube livestream, vanaf ongeveer 23.00 uur, kunnen liefhebbers samen virtueel verder kijken met de Werkgroep Meteoren. Dit gebeurt door gebruik te maken van ZOOM. Via een link die later op deze website wordt gepubliceerd kan je inloggen op ZOOM en samen met andere geïnteresseerden verder praten over meteoren en de Geminiden in het bijzonder.


Meer achtergronden over de Geminiden 2020

Categorieën: