Posters

Download verschillende posters met informatie over meteoren en van gerelateerde fenomenen. Nieuwsgierig naar meer? Kom dan snel terug naar deze pagina, want er wordt nog hard gewerkt aan een aantal andere Nederlandstalige posters.

Vuurbol 21 september 2017, 21:00 uur

Een bijzondere vuurbol verscheen op 21 september 2017, 21:00 uur plaatselijke tijd boven Nederland en werd door honderden mensen gemeld bij het vuurbolmeldpunt. Van een van de all-sky camerabeelden hebben we een poster gemaakt. Deze is hier gratis te downloaden. De poster is weergegeven in A0-formaat. Het originele bestand is 3 MB groot en kan hier worden gedownload.

Download de poster (3 MB)

Terminologie van meteoren

De American Meteor Society (AMS) heeft een poster gemaakt waarin, gevisualiseerd met mooie afbeeldingen, de verschillen tussen meteoren, kometen, planetoïden en meteorieten wordt uitgelegd. De poster is door ons vertaald naar het Nederlands en is gratis te downloaden. Afgedrukt op papier heeft de poster een formaat van 43,1 x 60,7 cm. Het originele bestand is 18 MB groot en kan hier worden gedownload.

Download de poster (18 MB)