Voor andere verenigingen

De Werkgroep Meteoren is sinds haar oprichting in 1946 als zelfstandige vereniging aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) en bestaat uit leden die op verschillende manieren actief zijn. Ons doel is het beoefenen van de meteoorastronomie te bevorderen en het populariseren van de kennis over meteoren.

Lezingen

Bij onze vereniging zijn verschillende (bestuurs)leden actief die als deskundige lezingen kunnen geven over het meteoorwaarnemen, instrumentatie en meteorieten. Wilt u op uw locatie een lezing aanbieden om het meteoorwaarnemen binnen uw vereniging een stap vooruit te helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met het bestuur om te kijken wat er mogelijk is.

Advies over instrumentatie

Naast het visueel waarnemen zijn er ook verschillende manieren om met instrumentatie meteoren vast te leggen. Te denken valt aan automatische detectie met video, of het gebruik van allsky-camera’s voor vuurbollen, of het detecteren met de radio. Onze deskundige leden kunnen jouw organisatie dus doeltreffend adviseren over de mogelijkheden om met instrumentatie meteoren te gaan waarnemen.

Meteoorwaarnemers op de Meteorendag der Lage Landen 2017. Foto: Urijan Poerink.

Online naslagwerk

Onze website is het meest complete online naslagwerk voor wie meer over meteoren en waarneemtechnieken wilt weten. Op de website vind je meer informatie over meteoren (en aanverwante fenomenen) en de verschillende manieren waarop je meteoren kunt waarnemen. Ook geven we er informatie over de Nederlandse meteorieten. Kortom, voor jouw organisatie en de actieve meteoorwaarnemers in jullie kringen, is onze website een handig naslagwerk.

Help onze missie en deel relevante berichten en pagina’s met jullie achterban om het waarnemen van meteoren verdere te populariseren. Samen werken we zo aan een bruisende community van meteoorwaarnemers in Nederland!

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email