Agenda

Werkgroepactiviteiten in 2020/2021

13 december 2020  | Livestreams rond de Geminidenzwerm
De werkgroep Meteoren en het Anton Pannekoek Instituut organiseren op zondagavond 13 december 202 een livestream-event en online waarnemen van de Geminiden. Lees meer in het artikel.

23 december 2020  | Deadline fotowedstrijd Geminiden
De Werkgroep Meteoren organiseert dit jaar voor het eerst de Geminiden-fotowedstijd.  Lees meer in het artikel.

Voorjaar 2021 | Algemene Ledenvergadering en Winterborrel (als corona het toelaat)
Traditiegetrouw starten we het jaar met een borrel voor de leden van de Werkgroep Meteoren. Ter gelegenheid van de jaarlijkse ALV combineren we de twee tot een Winterborrel in Café Lijn 4, Utrecht. Leden ontvangen hiervan apart bericht.

Voorjaar 2021 | CAMS bijeenkomst, TBD
Bijeenkomst voor de waarnemers in de BeNeLux die deelnemen aan het Cameras for Allsky Meteor Surveillance (CAMS) project. Naast in het oog springende resultaten uit 2018, kunnen actieve waarnemers o.a. hun ervaringen uitwisselen. 

Najaar  2021 | International Meteor Conference 2019
Internationale meteorenconferentie van de International Meteor Organisation (IMO). Lees op deze website meer over het IMC dat dit jaar plaatsvindt in Bollmannsruh, Duitsland.

Najaar 2021 | Meteorendag der Lage Landen
Bijeenkomst georganiseerd door de Werkgroep Meteoren in samenwerking met de DMS en de werkgroep meteoren van de Belgische zustervereniging VVS. Details worden later bekend gemaakt.

Meteorenzwermen 2021

Op deze pagina vind je een kort overzicht van meteorenzwermen die in 2021 aan de hemel te zien zijn. Een uitgebreid overzicht met meer informatie kan je hier downloaden: IMO Meteor Shower Calendar 2021.

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email