Meteorendag der Lage Landen

De Meteorendag der Lage Landen is dé dag voor meteoorwaarnemers én -liefhebbers uit zowel Nederland en België. Op deze dag krijg je een beeld van wat er speelt op het gebied van meteoorwaarnemen en het wetenschappelijk onderzoek. Centraal staat het uitwisselen van eigen ervaringen met het waarnemen van meteoren, vuurbollen en (micro)meteorieten.

Laatste update: 3 oktober 2023

Op deze pagina publiceren we elk jaar het programma van de actuele editie. In 2023 wordt de dag op zondag 26 november georganiseerd bij Sterrenwacht Halley, te Vinkel (Noord-Brabant). De bijeenkomst ambieert een kennisdag te zijn voor alle geïnteresseerden in meteoorwaarnemingen in het Nederlandse taalgebied van Nederland en België. Hieronder vind je het programma van 2023 voor een eerste indruk. dit is nog in ontwikkeling en je kunt zelf ook een bijdrage leveren.

Het logo van de Meteorendag der Lage Landen symboliseert de gemeenschappelijke interesse voor het waarnemen van meteoren in het Nederlandse taalgebied.

Programma voor de editie 2023 (in ontwikkeling)

Het programma voor 27 november is hieronder te vinden. We hebben een divers programma samengesteld dankzij de aanmeldingen van presentaties. Deze zijn gegroepeerd in blokken rondom de vier thema’s radio; meteoren en vuurbollen; meteorieten en community.

VanTotSprekerOnderwerp
10.0010.25Inloop met koffie/thee en iets lekkers
10.2510.30OrganisatieAlgemeen welkom
10.3012.00Ochtendprogramma
12.0013.30Lunch bij Het Venster, groepsfoto
13.3016.00Middagprogramma
16.30Afsluiting en aansluitend vertrek voor eten in Heesch

Deel jouw verhaal en ervaringen

Het belangrijkst verhaal in het programma ontbreekt echter nog: dat van jou! Na ruim twee jaar meteoorwaarnemen op afstand willen we ook graag van jou horen. Wil je een eigen verhaal bijdragen aan het programma, dan kan dat! Meld je dan aan vóór 12 november en vermeld je bijdrage bij je aanmelding.

Lunch

We zullen tijdens de Meteorendag gezamelijk lunchen bij ‘Het Venster’, op loopafstand van Halley. We verzorgen met hen een aantrekkelijke lunch voor € 15 p.p., excl. koffie, melk e.d. Op het menu staan soep, kroket naar keuze (vega, vis, vlees) en allerlei broodjes. Dieetwensen kun je bij je aanmelding doorgeven.

Aanmelden Meteorendag

In verband met de logistiek vragen we alle genodigden en geïnteresseerden zich aan te melden via de onderstaande aanmeldknop. Aanmelden zonder bijdrage aan het programme is mogelijk tot zondag 19 november, dan sluiten we de aanmeldtermijn.

Meer informatie en vragen?

Wil je in contact komen met de organisatie van de Meteorendag der Lage Landen? Stuur dan een email naar: meteorendag {apestaartje,;} werkgroepmeteoren.nl