Lidmaatschap

De Werkgroep Meteoren is een leerzame, maar vooral ook een gezellige vereniging. Als je wilt beginnen met het waarnemen van meteoren, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Voor wie is het lidmaatschap?

Voor iedereen en alle leeftijden! Je kunt op veel verschillende manieren actief worden met het meteoorwaarnemen. Dat is wat veel mensen aan de Werkgroep bindt; van het waarnemen met het blote oog of met foto- en videocamera, tot het zoeken en onderzoeken van meteorieten. 

Wat doen wij voor jou als lid?

We helpen je op weg en we zorgen er voor dat je met andere meteoor- en meteorietliefhebbers in contact kan komen tijdens bijeenkomsten en excursies. Daarnaast betrekken we onze leden bij het waarnemen van meteoren. Tijdens de grote meteorenzwermen ondernemen leden vaak waarneemacties om met elkaar meteorenzwermen te bekijken. Dat kunnen reizen zijn naar een geschikte locatie in het buitenland, maar soms zijn het ook waarneemacties dichter bij huis. Sterrenwacht Halley, waar de Werkgroep mee samenwerkt, is bijvoorbeeld een veelgebruikte locatie.  Op deze manieren proberen we het meteoorwaarnemen toegankelijk te maken.

Waarom is jouw lidmaatschap belangrijk voor ons? 

Met jouw lidmaatschap ondersteun je de Werkgroep Meteoren met het bereiken van haar doel; het stimuleren van het waarnemen aan meteoren door haar leden en het verbreiden van de kennis over meteoren in populair-wetenschappelijke zin. Je krijgt zelf natuurlijk ook veel voor het lidmaatschap terug.

Wat krijg jij voor het lidmaatschap?

 • Word lid en ontvang bij je aanmelding een meteoscope: de unieke draaibare sterrenkaart speciaal voor meteoorwaarnemers.
 • Kom samen meteoren kijken of doe mee aan waarneemacties in binnen- en buitenland.
 • Exclusief deelname aan de appgroepen waar je met andere leden over je hobby in contact blijft. Naast een algemene appgroep voor leden, zijn er speciale appgroepen rond aparte thema’s zoals instrumentatie.
 • Als lid krijg je aantrekkelijke kortingen voor deelname aan onze excursies, workshops en de deelname aan de jaarlijkse meteorendag.
 • Toegang tot de unieke expertise van ervaren leden op het gebied van meteoorwaarnemen en instrumentatie, zodat je jezelf kunt ontwikkelen als meteoorwaarnemer.

Aanmelden en kosten

Natuurlijk betaal je een bescheiden bedrag voor je lidmaatschap. We hebben twee tarieven voor het jaarlijkse lidmaatschap.

 • Normaal lidmaatschap: dit bedraagt Euro 15,-.
 • JWG lidmaatschap: je betaal slechts Euro 10,- als je lid bent van de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde (JWG)

Wil je lid worden van de Werkgroep Meteoren, vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

Aanmelden bij de Werkgroep

  Voor- en achternaam

  Emailadres

  Adresgegevens


  Met het oog op de nieuwe privacywetgeving (AVG) maken we je er op attent dat wij de hierboven verstrekte gegevens verwerken in onze personenadministratie ten behoeve van het registreren van jouw lidmaatschap en het uitvoeren van onze diensten die aan het lidmaatschap gekoppeld zijn. Jouw persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt. Meer details lees je in onze privacyverklaring.