Meldpunten

Bij de Werkgroep zijn er twee officiële meldpunten voor spectaculair heldere meteoren (vuurbollen) en mogelijke meteorietvondsten.

Deze meldpunten werken samen met meteoorexperts in Nederland  en daarbuiten, en met onderzoekers verbonden aan onderzoeksinstellingen zoals Naturalis en de universiteiten. Gezamenlijk zetten ze zich in om de omstandigheden van heldere vuurbollen in detail te reconstrueren en mogelijke meteorieten te bergen voor wetenschappelijk onderzoek.

Vuurbolmeldpunt

Heb je een zeer heldere ‘vallende ster’ waargenomen, een zogenaamde vuurbol ? Meld dan via het online meldingsformulier jouw waarneming bij het internationale vuurbolmeldpunt.

Meteorietmeldpunt

Denk je een meteoriet gevonden te hebben? Neem contact op met onze deskundigen van het meteorietmeldpunt, ook bekend als het ‘Meteoriet Documentatie Centrum’. Lees vooraf de determineerhulp om zelf een eerste inschatting te maken van je vondst.

Wat is wat? Een overzicht van de verschillende fenomenen en hun kenmerken die gepaard gaan met meteoren, vuurbollen en meteorieten. Voor vuurbollen en mogelijke meteorietvondsten zijn er speciale meldpunten. Illustratie: Werkgroep Meteoren.

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email