Downloads

Op internet is er veel informatie te vinden over meteoren en verwachtingen voor bijvoorbeeld meteorenzwermen. Maar wat wordt er gedaan met alle waarnemingen van deze fenomenen? Sommige meteoorwaarnemers schrijven de resultaten van hun waarnemingen op en publiceren die in speciale tijdschriften. Je kunt met de links in het menu de pagina’s bezoeken en die publicaties downloaden, zoals de Nederlandse eRadiant en het internationaal georiënteerde meteorenblad WGN (via inlog beschikbaar voor leden van de IMO).

Speciaal voor het publiek en educatieve gebruikers heeft de Werkgroep Meteoren een aantal posters ontwikkeld. Het mooiste is, ze zijn allemaal gratis! Bezoek daarom onze speciale downloadpagina met posters. Je kunt daar verschillende posters als PDF downloaden met interessante achtergrondinformatie over meteoren en meteorieten. Print ze uit en hang ze op in de klas, de sterrenwacht of ergens in huis; niet alleen leuk, maar tegelijk help je ons om de interesse voor meteoren verder op de kaart te zetten.

Ook voor de smartphone en de computer zijn er verschillende app’s en programma’s die je voor het meteoorwaarnemen kunt gebruiken. We hebben er een paar op een rij gezet op onze speciale app’s en softwarepagina.