Livestream Perseïdenzwerm

De Perseïden bereiken komende nacht hun hoogtepunt. De jaarlijks terugkerende meteorenzwerm is dit jaar aantrekkelijk om op 12-13 augustus te bekijken, omdat de maan nauwelijks stoort. De collega’s van de American Meteor Society streamen camerabeelden, waaronder die van Nederlandse meteorencamera’s.

Dit jaar heeft de American Meteor Society een livestream gestart met livebeelden uit het cameranetwerk van Allsky7-camera’s, waaronder ook Nederlandse camera’s. Het is natuurlijk altijd het beste om zelf buiten naar meteoren te kijken en niet naar een monitor. De AMS stelt deze stream dan ook beschikbaar met het idee dat het leuk is voor mensen in bewolkte en lichtvervuilde gebieden om mee te kijken.

En een simpel advies geven ze daar ook bij: “als je sterren kunt zien, kun je meteoren zien”, aldus de AMS op hun Facebook pagina. Ga komende nacht 12-13 augustus tussen middennacht en zonsopgang naar buiten en kijk, als het onbewolkt is, voor een uurtje omhoog. Langer kan ook natuurlijk, maar kleed je voldoende warm aan. Je leest alle info en tips in ons achtergrond artikel.

De livestream

Categorieën: