Meteorendag der Lage Landen op zondag 27 november

Na twee jaar is het eindelijk weer zo ver: we organiseren weer een Meteorendag der Lage Landen op zondag 27 november bij Sterrenwacht Halley, te Vinkel. De Meteorendag der Lage Landen is dé dag voor meteoorwaarnemers én -liefhebbers uit zowel Nederland en België. Centraal staat het uitwisselen van eigen ervaringen met het waarnemen van meteoren, vuurbollen en meteorieten. Deelname is gratis.

Tijdens de coronaperiode hebben we weinig bijeenkomsten kunnen organiseren. Daarom kijken we weer uit naar een fysieke meteorendag voor waarnemers én liefhebbers uit Nederland en België. Op deze dag krijg je een beeld van wat er speelt op het gebied van meteoorwaarnemen en het wetenschappelijk onderzoek. Ook heeft de werkgroep enkele nieuwe leden erbij gekregen die we graag laten kennismaken met de andere leden.

Doe mee aan het programma!

Het programma is volop in ontwikkeling, maar op de nieuwe webpagina voor de Meteorendag der Lage Landen vind je alvast een greep uit het programma. Kijk daarom regelmatig op de website voor de nieuwste toevoegingen: www.werkgroepmeteoren.nl/meteorendag.

Het belangrijkst verhaal in het programma ontbreekt echter nog: dat van jou! Na ruim twee jaar meteoorwaarnemen op afstand willen we ook graag van jou horen. Wil je een eigen verhaal bijdragen, dan kan dat! Laat bij je aanmelding aan ons weten of je een bijdrage wilt leveren aan het programma.

Het nieuwe logo van de Meteorendag der Lage Landen dat we speciaal voor de editie in 2022 hebben gelanceerd. Het symboliseert het gemeenschappelijke interesse en het waarnemen van meteoren in het Nederlandse taalgebied.

Bijpraten met koffie en lunch

Tijdens de Meteorendag is er veel ruimte in het programma om in een ontspannen sfeer bij met elkaar bij te praten. Dat kan onder het genot van koffie of thee, maar we zullen ook gezamelijk lunchen bij ‘Het Venster’. Het restaurant ligt op loopafstand van Sterrenwacht Halley. We verzorgen met hen een aantrekkelijke lunch voor € 15 p.p., excl. koffie, melk e.d.

Meld je nu aan

In verband met de logistiek en afstemming met de locaties vragen we alle genodigden en geïnteresseerden zich aan te melden via onze website. Meld je daarom zo snel mogelijk aan, maar uiterlijk vóór 12 november. Je vind alle informatie en de aanmeldlink op www.werkgroepmeteoren.nl/meteorendag.

Categorieën: