International Meteor Conference 2023 in Redu, België

De 42e International Meteor Conference (IMC 2023) zal plaatsvinden van 31 augustus tot 3 september in het Euro Space Center in Redu, België.  De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA).

Het IMC is de jaarlijkse bijeenkomst van de International Meteor Organization (IMO), die amateurs (en professionals) van over de hele wereld samenbrengt die zich bezighouden met meteorenwaarnemingen, -analyse en -instrumentatie. De doelstellingen zijn het aanmoedigen, ondersteunen en coördineren van waarnemingen, het verbeteren van de kwaliteit van amateurwaarnemingen, het verspreiden van waarnemingen en resultaten onder andere amateurs en professionals en het maken van analyses van waarnemingen die van waarnemers wereldwijd worden ontvangen.

Over de organisatie

De plaatselijke organisatie is in handen van BIRA-IASB, een Belgisch Federaal Wetenschappelijk Instituut. Sinds de oprichting in 1964 heeft het onderzoek gedaan en openbare diensten verleend op het gebied van ruimte-aeronomie, d.w.z. de fysica en chemie van de atmosfeer van de aarde en andere planeten, en de ruimte. De afdeling Ruimtefysica van het BIRA is al meer dan 12 jaar actief in meteorenonderzoek, voornamelijk door de ontwikkeling van het BRAMS-netwerk (Belgian Radio Meteor Stations) voor voorwaartse verstrooiingswaarnemingen van meteoren met een speciale zender en > 40 ontvangststations in België en buurlanden. Het netwerk groeit en verbetert voortdurend. Tegelijkertijd heeft het team deelgenomen aan optische cameranetwerken (CAMS-BeNeLux, FRIPON, All-Sky7, GMN, EFN) om meteoren en vuurballen te bestuderen.

Meer informatie

Alle informatie over het IMC 2023 kun je vinden op de website van de conferentie. De inschrijving gaat binnenkort open… stay tuned!

Categorieën: