Meteorietendag bij Naturalis, Leiden

Ben je altijd al geinteresseerd in de ruimte geweest? Naturalis en de Werkgroep Meteoren hebben nu speciaal voor jou iets georganiseerd! Op zondag 25 september 2022 kun je echte meteorieten zien!

Tijdens de Meteorietendag bij Naturalis kun je slijpplaatjes en micrometeorieten onder de microscoop bekijken, maar dat is niet het enige wat je kunt doen.

Leer alles over meteorieten en bekijk ze onder een microscoop, of laat je eigen stenen onderzoeken door deskundigen. Ook kun je leren om zelf meteorieten en stenen als echt of nep te herkennen. Heb jij een meteoriet of niet? Bezoek het koepelplanetarium van NOVA met doorlopende voorstellingen over het thema meteoren en meteorieten, of schuif aan bij een lezing waarbij je van alles over meteorieten kunt leren.

Daarnaast zal er een koepeltent-planetarium zijn van de NOVA en zullen er verscheidene interactieve voorstellingen plaatsvinden. 

Deze activiteit is bovendien helemaal gratis! Iedereen is welkom en de activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden! In het planetarium van de NOVA passen ongeveer 30 bezoekers. De show wordt om de 45 minuten herhaald. Meer informatie kun je vinden op de website van Naturalis

Praktische informatie op een rij

Categorieën: