Meteorendag der lage landen 2021

De Meteorendag der Lage Landen wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 13 november. Dit jaar markeert de 8e keer dat de meteorendag wordt georganiseerd voor geïnteresseerden in meteoren, meteoorwaarnemingen en meteorieten.

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen is het mogelijk om weer een bijeenkomst te organiseren voor geintersseerden. Dit jaar is een speciale editie, aangezien de werkgroep 75 jaar bestaat. De Meteorendag zal parallel aan de Astrodag worden georganiseerd. Twee werkgroepleden ontvangen die dag namelijk een onderscheiding van de KNVWS. Hieronder vind je alle informatie voor het programma.

Datum:

Zaterdag 13 november in Tilburg

Locatie

De meteorendag zal plaatsvinden in het Natuurmuseum Brabant (praktische informatie). Toegang tot de bijeenkomst is op deze locatie op basis van de CoronaCheck-app.

Programma

Op dit moment werken we nog aan de samenstelling van het programma van de meteorendag. Wil je nog een bijdrage leveren in de vorm van een presentatie? Meld je dan snel aan zodat de organisatie jouw bijdrage nog kan inplannen.

De volgende presentaties zijn al bevestigd en kun je tijdens de dag bijwonen.

  • Joost Hartman: Korte terugblik 75 jaar werkgroep meteoren
  • Felix Bettonvil: Darkflight modellen / instrumentatie
  • Sebastiaan de Vet: Ontdek (Nederlandse) meteorieten in het Delft Meteorite Lab
  • Job Geheniau: Meteorendetectie met behulp van radioreflectie
  • Astrid Geurts Eeuwes: Micrometeorieten
  • Joe Zender: Het CILBO observarory – de analyse van spectrale data

In de middag zal het programma deels samenvallen met de Astrodag en zullen er presentaties worden gegeven door de prijswinaars van de Dr. J. van der Biltprijs Gert Jan Netjes en de Hugo van Woerdenprijs Dušan Bettonvil

Na afloop gaan we traditiegetrouw weer uit eten (op eigen kosten) bij de Chinees of een ander restaurant. Geïnteresseerden kunnen ter plekke aansluiten.

Aanmelden en kosten

Deelname aan de meteorendag is gratis. Kosten voor de lunch zijn 15 euro (samen met de deelnemers van de Astrodag, eigen lunch nuttigen in het restaurant van de locatie is helaas niet mogelijk). De capaciteit van de zaal is beperkt, dus meld je snel aan! Toegang tot de bijeenkomst is op deze locatie op basis van de CoronaCheck-app.

Gebruik het onderstaande emailadres om je aan te melden en je wensen voor lunch en bijdrage aan het programma kenbaar te maken. Het verschuldigde bedrag kun je op de dag zelf voldoen.

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail met je naam naar info@werkgroepmeteoren.nl. Geef aan of je zelf ook een presentatie zou willen geven en of je deelneemt aan de lunch.

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email

Categorieën: