Meteorendag 2023 op 26 november

Waar houden de beroepsmatige en amateurwaarnemers zich momenteel mee bezig? Ontdek het op de jaarlijkse Meteorendag der Lage Landen, die dit jaar wordt georganiseerd op zondag 26 november bij Sterrenwacht Halley, te Vinkel. De Meteorendag der Lage Landen is dé dag voor meteoorwaarnemers én -liefhebbers uit zowel Nederland en België. Centraal staat het uitwisselen van eigen ervaringen met het waarnemen van meteoren, vuurbollen en meteorieten. Deelname is gratis.

Het meteoorwaarnemen gebeurd veelal in de nachtelijke uurtjes, of op afstand met geautomatiseerde systemen. Daarom is de fysieke meteorendag voor waarnemers én liefhebbers uit Nederland en België een ideale kans om andere liefhebbers te spreken! Op deze dag krijg je een beeld van wat er speelt op het gebied van meteoorwaarnemen en het wetenschappelijk onderzoek. Ook heeft de werkgroep enkele nieuwe leden erbij gekregen die we graag laten kennismaken met de andere leden.

Doe mee aan het programma!

Het programma is volop in ontwikkeling, maar op de nieuwe webpagina voor de Meteorendag der Lage Landen vind je alvast een greep uit het programma. Kijk daarom regelmatig op de website voor de nieuwste toevoegingen: www.werkgroepmeteoren.nl/meteorendag.

Het belangrijkste verhaal in het programma ontbreekt echter nog: dat van jou! Wil je een eigen verhaal bijdragen, dan kan dat! Laat bij je aanmelding aan ons weten of je een bijdrage wilt leveren aan het programma.

Het nieuwe logo van de Meteorendag der Lage Landen dat we speciaal voor de vernieuwde editie in 2022 hebben gelanceerd. Het symboliseert het gemeenschappelijke interesse en het waarnemen van meteoren in het Nederlandse taalgebied.

Bijpraten met koffie en lunch

Tijdens de Meteorendag is er veel ruimte in het programma om in een ontspannen sfeer bij met elkaar bij te praten. Dat kan onder het genot van koffie of thee, maar we zullen ook gezamenlijk lunchen bij ‘Het Venster’. Het restaurant ligt op loopafstand van Sterrenwacht Halley. We verzorgen met hen een aantrekkelijke lunch voor € 17,50 p.p., excl. koffie, melk e.d.

Meld je nu aan

In verband met de logistiek en afstemming met de locaties vragen we alle genodigden en geïnteresseerden zich aan te melden via onze website. Meld je daarom zo snel mogelijk aan, vóór 14 november. Je vind alle informatie en de aanmeldlink op www.werkgroepmeteoren.nl/meteorendag.

Categorieën: