Ruim honderd meldingen vuurbol 4 april

Op zaterdagavond 4 april omstreeks 23:45 plaatselijke tijd zagen veel mensen door het Nederland een mooie vuurbol. Heb je iets gezien? Deel je waarneming met het vuurbolmeldpunt.

Naast de ruim honderd meldingen in Nederland, zijn er in Duitsland ook al ruim 40 meldingen binnengekomen. Eerste analyse door de Werkgroep Meteoren van de tot nu toe binnengekomen opnames en getuigenverslagen indiceren dat de vuurbol verschenen is in het gebied ten Noordoosten van Groningen, en vermoedelijk is uitgedoofd boven de Waddenzee.

Eerste indicatie van het gebied waar de vuurbol verschenen is op basis van oogetuigenverslagen en foto’s. De rode cirkel geeft het vermoedelijke eindpunt weer.

Maak melding bij vuurbolmeldpunt

Als je een vuurbol hebt gezien, maak dan altijd melding van je waarneming bij het vuurbolmeldpunt. Via de link kom je direct op het meldingsformulier.

Wij zijn uiteraard ook geïnteresseerd in foto- en video-opnames om een reconstructie te maken. Wil je beelden delen, dan kun je daarvoor altijd direct met ons contact opnemen, of deze beelden als bijlage toevoegen via je melding bij het vuurbolmeldpunt.

Waarnemingen van de vuurbol

Verschillende mensen hebben op sociale media al melding gemaakt van de voorbol. Hieronder enkele beelden die werden gemeld. Heb jij ook een mooie opname? Tag de Werkgroep Meteoren in je bericht, dan plaatsen we je opname hier graag bij.

Meteoorwaarnemer Marco Verstraaten legde de vuurbol vast met zijn allsky-camera vanuit Twisk in Noord-Holland.
Theo Jurriens legde eveneens de vuurbol vast met zijn camera.
Satellietwaarnemer Cees Bassa zag de vuurbol niet direct, maar pikte wel de interne reflecties in zijn camera op.
Naast camera’s van meteoorwaarnemers zijn er ook andere manieren om vuurbollen vast te leggen, zoals met een videodeurbel.
Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email

Categorieën: