Buitenlandexcursie Nördlinger Ries inslagkrater

In 2023 organiseert de Werkgroep Meteoren een buitenlandexcrusie naar de Nördlinger Ries inslagkrater in Zuid-Duitsland. Je vind hier wat aanvullende informatie en kunt met het formulier aangeven of je mee wilt doen aan deze excursie, zodat wij onze plannen goed kunnen afstemmen.

De Nördlinger Ries is de dichtstbijzijnde inslagkrater die je vanuit Nederland kunt bezoeken. In Zuid-Duitsland, gelegen op het grensgebied van de Schwäbische en Fränkische Alb vinden we een inslagkrater van 24 km doorsnede. Op basis van de in de Nördlinger Ries gevonden gesteenten (name Sueviet, Bunte Breccias en shatter cones), bleek dat de ronde vorm geen vulkanische oorsprong had, maar het gevolg was van een inslag die 14,3 – 14,5 miljoen jaar geleden plaatsvond.

De Werkgroep Meteoren organiseert in 2023 een buitenlandexcursie naar de inslagkrater. Tijdens een lang weekend zullen we enkele kenmerkende locaties in de omgeving van het pittoreske dorp Nördlingen bezoeken. Via het formulier onderaan deze pagina kun je je interesse doorgeven voor de excursie. Dit is een interessepeiling, zodat wij onze plannen goed kunnen afstemmen.

Interessepeiling