Zeer Heldere vuurbal en meteoriet dropping boven USA

In amerika is een zeer heldere vuurbol verschenen. het bijzondere was dat de vuurbol overdag, in de ochtend van 22 april, zichtbaar was, en door zeer veel mensen is gezien. Dat betekent dat deze zeer helder moet zijn geweest.

Foto van de verschenen vuurbol, let op! Deze foto is overdag gemaakt, de vuurbol moet dus zeer helder zijn geweest.

In 1972 verscheen er ook een zeer grote vuurbol boven de Verenigde Staten. Deze is toen gefilmd. Op youtube zijn hier verschillende filmpjes van te zien. U kunt het filmpje ook hier bekijken: Fireball

Er blijken stukjes van de vuurbol, de tocht door de damkring te hebben doorstaan. Meerdere personen hebben meteorieten gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van de ‘minivan-size’ asteroide.

Ook de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Peter jenniskens, bekend deskundige op het gebied van meteoren en meteorieten, heeft stukjes gevonden op een parkeerterrein.

De oorspronkelijke meteroide had de afmetingen van een bestelbus in de ruimte. Astronoom Peter Jenniskens vond bovenstaande fragmenten op een parkeerterrein in Henningsen-Lotus state park, niet ver van Sutter’s Mill. De meteoriet draagt nu de naam Sutter’s Mill Meteorite. De locatie is beroemd vanwege de goudkoorts die hier vroeger heerste. De meteoriet is van het zeldzame type: CM type carbonaceous chondrite.

Lees meer op deze website

Comments are closed.