International Meteor Conference 2017 ook weer een groot succes1 minuten leestijd

Dit weekend vond in Petnica, Servie, de 36e International Meteor Conferentie, kortweg IMC, plaats. Drie dagen lang waren ruim 130 participanten bijeen uit 25 landen. Zoals altijd was Nederland goed vertegenwoordigd, maar dit jaar naast alle andere bekende deelnemers dit keer ook nadrukkelijke aanwezigheid van Israel en Brazilië. Bulgarije en Servië waren aanwezig met een enorme delegatie jonge waarnemers.

De atmosfeer en programma waren uitmuntend, zoals ook twintig jaar geleden, toen het congres eveneens in het Petnica Science Center plaatsvond.

Naast de vele presentaties vond ook een workshop plaats over visueel werk, wat een enorme feedback van waarnemers opleverde op het nieuwe web waarneemformulier en training hoe zelf data te verwerken.

Het begin van de IMC werd echter gedomineerd door de grote vuurbol van donderdagavond, die ook de deelnemers niet ontging en niet alleen op het IMC een aanzienlijke persaandacht met bijbehorende interviews in Nederland en België opleverde, maar ook nachtelijke inspanning voor het verwerken van 200 visuele waarnemingen voor een eerste traject indicatie. Laat op de avond raakte de host server van de American Meteor Society overbelast, wat werd gefikst vanaf het IMC.

Met veel topics over videowerk en -analyse waaronder CAMS en FRIPON, radiodataverwerking, radio, astrometrische, visuele pipelines en analyses tools, outlook van zwermactiviteit en meteoriet recoveries, mag dit IMC zich net als 20 jaar geleden volgens ons scharen in het rijtje top IMCs.

Felix Bettonvil

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email