All-sky camera’s

In Nederland staan op verschillende plekken all-sky camera’s die de heldere sterrenhemel fotograferen of filmen in de hoop een zeer heldere meteoor of vuurbol te registreren.

All-sky camera’s zijn vaak fotocamera’s die een groothoeklens (fisheye) gebruiken, of via bolle spiegels de hele hemel tot aan de horizon kunnen vastleggen. De Werkgroep Meteoren heeft verschillende systemen in bedrijf. Klik op de naam hieronder voor meer informatie:

Nederlandse all-sky waarnemers

Naast de systemen van de Werkgroep Meteoren zijn er ook veel andere meteoorwaarnemers die all-sky camera’s beheren. Collectief dekken de camera’s het Nederlandse luchtruim af. Hieronder een lijst van de andere camera’s die in Nederland actief gebruikt worden voor het all-sky waarnemen. Sommige waarnemers plaatsen de resultaten op hun eigen website, neem daar vooral een kijkje.

 


Wil je zelf een all-sky camera opzetten en ben je op zoek naar tips en ervaringen? Neem dan contact op met de Werkgroep, we brengen je graag in contact met onze ervaringsdeskundigen.

Interessant? Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print
Email this to someone
email